Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) Girecek Adaylar İçin Geç Başvuru Tarihi 4 Nisan

ÖSYM tarafından üniversiteye giriş kapsamında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular 21 Mart tarihinde sona ermiştir. Ancak başvuruyu kaçıran adaylar için ÖSYM tarafından bir defaya mahsus olmak üzere 04 Nisan tarihinde geç başvuru hakkı tanınmış olup geç başvuru talebinde bulunacak olan adayların aynı gün içerisinde sınav ücretini yatırmaları gerekmektedir. Geç başvuru sınav ücretleri Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) için 75’er TL olacaktır.

Önemli Not: 23-24 Haziran 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan adayların yanlarında fotoğraflı eski nüfus cüzdanını ya da yeni nüfus cüzdanlarını bulundurmaları gerekmektedir.