KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Üniversitemizde Alınan Koronavirüs (Covid-19) Tedbirleri Hakkında Duyuru

Cumhurbaşkanlığı Makamı tarafından alınan karar çerçevesinde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren her türlü eğitim-öğretime üç hafta ara verilmiş olup bu süreçte Üniversitemizde aşağıdaki önlemler hayata geçirilmiştir:

1. Akademik ve idari personelin önceden planlanmış olanlar dahil, tüm yurtdışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

2. Üniversitemiz birimlerince ve öğrencileri tarafından önceden planlanmış olsa dahi, düzenlenecek olan konferans, kongre, sempozyum ve panel gibi yurt içi ve yurt dışı her türlü etkinlik ile eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetler, müsabaka vb etkinlikler ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

3. Tüm ön lisans ve lisans düzeyindeki programlarda staj ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler de tatil kapsamındadır.

4. Tüm lisansüstü programlarda öğrenim gören öğrenciler de tatil kapsamındadır.

5. Uzaktan eğitim yapılan Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil derslerinin sınavları tatilden sonra Rektörlükçe belirlenecek bir günde yapılacaktır.

6. Tüm öğrencilerimiz (Türk ve yabancı uyruklu), yurt dışına çıktıkları takdirde, dönüşte pandeminin durumuna göre sorun yaşayabilecekleri, uçuşlarının iptal olabileceği, döndüklerinde en az 14 gün eğitime devam edemeyebilecekleri ve başkaca sorunlar yaşayabilecekleri konusunda dikkatli olmalıdırlar.

7. Yurtdışı yabancı dil eğitimi, Mevlana ve proje tabanlı Mevlana programları ile ilgili çıkılan çağrılar iptal edilmiştir.

8. Mevlana veya Erasmus gibi değişim programı kapsamında yurtdışında olup dönecek olan öğrencilerin, intibakları hususunda mağduriyet yaşamamaları için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerekmektedir.