KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli Personelimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,
 
Dünyada ve ülkemizde yaşanan Kovid-19 salgını nedeniyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının kararı gereğince bu yıl üniversitelerde bahar döneminde yüzyüze eğitim yapılmayacak olup eğitim-öğretim süreçleri sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile yürütülecektir. 
 
Üniversiteler uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretim imkanları ile sunamayacakları programları/dersleri ve uygulamalı dersleri yaz aylarında tamamlayacaklardır. Yaz okullarının bitiş tarihleri göz önünde tutularak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından önümüzdeki yılın eğitim-öğretim takvimi belirlenecektir.
 
Uzaktan öğretim ve dijital öğretim yöntemlerinin örgün öğretimin alternatifi olmadığı ve üniversite ikliminin öğrencilere benzersiz bir sosyalleşme ortamı sunduğunun bilincinde olmakla birlikte yaşadığımız olağanüstü süreçler nedeniyle eğitim-öğretimde söz konusu adımları atmak zorundayız. 
 
Bu süreçte öğrencilerimizin bilimsel düşünüşten ve araştırma kültüründen uzak kalmamaya özen göstermeleri, kendilerini geliştirebilecekleri ve kültür dünyalarını zenginleştirecekleri kaynaklara yönelmeleri, aynı zamanda derslerini dikkatli bir şekilde takip etmeleri onların yararına olacaktır. Yine bu süreçte öğrencilerimiz ve personelimizin mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları, kendilerinin ve toplumun sağlığına karşı duyarlı olmaları, Rektörlüğümüzün ve yetkili makamların konuya ilişkin bilgilendirmelerini takip etmeleri önem arz etmektedir.
 
Akademik faaliyetlerin boyutu bir süreliğine yüzyüze olmaktan sanal alana doğru yön değiştirmiş olsa da eğitim-öğretim süreci kesintisiz devam edecektir. Akademik ve idari personelimizin destekleri, öğrencilerimizin bilinçli tutumlarıyla bu süreci hep birlikte atlatacağımıza gönülden inanıyoruz. Sağlıklı geleceğimizi birlikte inşa edebilmek için lütfen evde kalalım. 
 
Konuya ilişkin YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta SARAÇ'ın açıklamaları için tıklayınız.