KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

YKS’Ye Girecek Olan Adayların Dikkatine

“Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek adayların sınav yerlerine zamanında ulaşmak için üniversitemizin en uygun giriş kapılarını kullanmaları önem arz etmektedir.

Üniversitemizin Edebiyat, Eğitim, İslami İlimler, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakülteleri ile Yabancı Diller Yüksekokulunda sınava girecek adaylar Doğukışla kapısını; Mühendislik Fakültesi ile Teknik Bilimler ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarında sınava girecek adaylar ana giriş kapısını; İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Kamil Özdağ Fen Fakültesi ile BESYO ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sınava girecek adaylar ise Özel İdare tarafındaki eski giriş kapısını kullanmalıdırlar. Kampüs içerisine özel araçların girmesi yasak olup yalnızca engelli adaylara aileleri refakat edebilecek, onlar da adayları binaya bırakır bırakmaz yerleşke dışına çıkacaklardır. Diğer adaylara ulaşım kolaylığı sağlamak için Rektörlüğümüz ve Karaman Belediyesi tarafından ikişer otobüs tahsis edilerek yerleşkesi içerisinde adaylar sınava girecekleri binalara ulaştırılacaktır.

Adaylar sabah oturumları için saat 10.00'dan önce, öğleden sonra oturumu için ise saat 15.30'dan önce bina içinde olmalıdırlar. Aksi halde hiçbir şekilde sınava alınmaları mümkün değildir.

Salgınla ilgili herhangi bir sorunu ya da sorusu olan adayların ise sınav gününden önce mutlaka 444 OSYM çağrı merkezini aramaları gerekmektedir.

Sınavın başarılı bir şekilde yürütülmesini temenni ediyor, tüm adaylara kolaylıklar diliyorum.”

Prof. Dr. Mehmet AKGÜL

Rektör