KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

KMÜ Rektörlüğü Unvan Değişikliği Sınavı İlanı

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI İLANI

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” hükümleri uyarınca Unvan Değişikliği Sınavı yapılacaktır.

Sınıf

Teşkilat

Unvan

Derece

Adet

Aranan Nitelikler

 

 

 

 

 

TH

 

 

 

 

 

Merkez

 

 

 

 

 

 

Tekniker

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

2

* İlan edilen kadrolar için belirlenen başvuru süresinin son günü itibarıyla Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 8’inci ve 9’uncu maddelerindeki şartları taşımak.

* Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

 

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA İLİŞKİN GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

Unvan Değişikliği Sınavında ilan edilen kadrolara atanabilmek için;

Başvuru süresinin son günü itibarıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68. maddesinin (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşıyor olmak ile bu sınavda başarılı olmanın yanı sıra;

Tekniker kadrosu için;

  1. Otobüs Şoförlüğü (Kaptanlık), Otobüs Şoförlüğü, Otobüs Kaptanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Yazılı sınavdan yüz (100) tam puan üzerinden en az altmış (60) puan alanlar sözlü sınava alınacak olup, sözlü sınavda (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Ancak ilan edilen boş kadro sayısı kadar atama yapılmasında, yazılı ve sözlü sınavın aritmetik ortalamasıyla belirlenecek olan unvan değişikliği başarı puanının en az yetmiş (70) puan olma şartı aranacaktır.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YAZILI SINAV KONU BAŞLIKLARI

İlanı edilen kadronun görev alanları ve görevin niteliğine ilişkin konular

BAŞVURULAR

Sınava ilişkin kadrolar unvan ve derece itibariyle ilanımızda belirtilmiştir. Başvuru süresinin son günü itibariyle aranan nitelikleri taşıyan adaylar başvuruda bulunabilir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere, ilgili mevzuat uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanların da başvuruda bulunarak sınava katılmaları mümkündür. Diğer kurumların personeli, Üniversitemizde aday memur olarak görev yapan personel ve diğer kurumların personeli bu sınava başvuruda bulunamazlar.

               Unvan Değişikliği Sınavına başvuracak adayların düzenledikleri başvuru formu ile mezuniyet belgelerini kapalı zarf içerisinde ilan ekinde yer alan dilekçe ile son başvuru tarihi itibariyle mesai bitimine kadar Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına elden teslim etmeleri gerekmektedir. Değerlendirilen başvurular arasından aranan şartları taşıyan aday listesi Üniversitemiz web sayfasından ilan edilecektir.

Sınav sürecine ilişkin tüm duyurular (aday listeleri, sınav yeri,sınav saati, sonuçlar vs.) Üniversitemiz web sayfasında ilan edilecektir.

SINAV TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri

27 Eylül 2021 - 01 Ekim 2021

Başvuru Sonuç Açıklama

08 Ekim 2021

Başvuru İtiraz

11- 15 Ekim 2021

Başvuru İtiraz Değerlendirme

18 Ekim - 01 Kasım 2021

Kesinleşen Başvuru Sonuçları

02 Kasım 2021

Yazılı Sınav

27 Kasım 2021

Yazılı Sınav Sonuç Açıklama

03 Aralık 2021

Yazılı Sınav Sonuç İtiraz

06 -10 Aralık 2021

Yazılı Sınav Sonuç İtiraz Değerlendirme

13 - 24 Aralık 2021

 

Kesinleşen Yazılı Sınav Sonuçların Açıklanması

 

27 Aralık 2021