Kurumsal Web Sitesi Yenileme Çalışmaları Hakkında Duyuru

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen, üniversitemizin  kurumsal web  sayfası ve yüzden fazla alt birim web sayfası için yenileme çalışmaları devam etmektedir.

Yeni web sitesine geçişten kaynaklı karşılaşılabilecek sorunlara karşı öncelikle biriminizin web sorumluları, sonrasında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (2059 dahili numarası)  veya Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Yapılan değişikliklerden bazıları:

1. Kodsal ve tasarımsal yapısı en güncel versiyonlar kullanılarak modern ve kullanışlı bir ara yüz oluşturulmuştur.

2. Güncel yazılım tekniklerinden olan MVC yazılım teknolojisi kullanılmıştır.

3. Tasarım özenle geliştirilerek tüm mobil cihazlara uyumlu hale getirilmiştir.

4. Esnek ve sürekli geliştirilebilir bir yapı oluşturularak ihtiyaçlar doğrultusunda yeni özellikler eklenebilir bir site oluşturulmuştur.

5. Kullanıcı dostu yönetim paneli sayesinde yazılımcı veya webmaster ihtiyacı olmadan kolaylıkla içeriklerinizi girebileceğiniz bir yapı oluşturulmuştur.

6. Güvenlik açıkları giderilmeye çalışılmış olup daha hızlı ve daha dinamik sayfalar oluşturulmuştur.