KARAMANOĞLU MEHMETBEY
ÜNİVERSİTESİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

TÜBİTAK 2237-A Sürdürülebilir Çevre Farkındalık Eğitimi

Yürütücülüğünü Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Banu KESKİNKAYA’nın yaptığı üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet DALKILIÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Numan Emre GÜMÜŞ düzenleme kurulunda, Doç. Dr. Ziya AYDIN, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Alpaslan ARGUN, Dr. Öğr. Üyesi Özgür ÇAKMAKÇI, Dr. Öğr. Üyesi Ali ÖZCAN, Dr. Öğr. Üyesi Numan Emre GÜMÜŞ ve Arş. Gör. Dr. Fuat GÖKBEL’ in eğitmen grubunda yer aldığı “Sürdürülebilir Çevre Farkındalık Eğitimi” Projesi TÜBİTAK "2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.
 
Proje etkinliği, lisansüstü araştırmacıları biyolojik çeşitliliğin korunması, sürdürülebilir kullanımı, iklim değişikliğinin ekosistemlere olan etkilerinin en aza indirilmesi için etkin yönetimlerin planlanması, özellikle aşırı tüketimin sürdürebilir çevreye etkileri konularında bilinçlendirme ve israfın önlenmesi için bireylerde belirgin bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir.
 
Proje ekibi bu farkındalığı oluşturarak hedef kitle olarak belirledikleri yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sürdürülebilir bir çevre için geliştirebilecekleri özgün bilimsel projelerin sayı ve kalitesini arttırmayı da amaçlıyor.
 
3 gün boyunca 18 saat sürecek olan online eğitim programıyla,  Fen Bilimleri, Doğa ve Mühendislik Bilimleri, Ziraat Fakültesi ile Gıda ve Çevre ile ilgili alanlarda lisansüstü veya uzmanlık eğitimi alan genç bilim insanlarında bilincini ve farkındalığı artırmaya yönelik teorik eğitim verilmesi planlanıyor.
 
Türkiye’deki 6 diğer üniversiteden alanında uzman akademisyenlerin bulunduğu “Sürdürülebilir Çevre Farkındalık Eğitimi” etkinliği ile ilgili bilgi ve detaylı içeriğe https://sucfe2237.erbakan.edu.tr/ adresinden ulaşılabilecektir.
 
Lisansüstü öğrencilerin katılım başvurusunu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqkq16fOYOgh4LMQQJLnTiSfo_Nvz82gb7mhyB3wVB9Kl3lA/viewform adresinden yapabilirler.