MATEMATİK BÖLÜMÜ

Matematik Bölümü

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Matematik Bölümü

Mezun-Öğrenci Buluşması Ve Mezuniyet Sonrası Lisansüstü Eğitim

29 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen “Mezun-Öğrenci Buluşması” kapsamında 2022 yılı Matematik Bölüm mezunumuz Yunus KORKMAZ (Bölüm 1. si); mezuniyet sonrası iş tecrübesinden, lisans eğitimi sırasında almış olduğu kariyer planlama eğitiminin faydasından, devam eden yüksek lisans eğitiminden ve almış olduğu Tübitak-2210 Yurt İçi yüksek Lisans Burs Programı’ndan bahsetmiştir.

“Mezuniyet Sonrası Lisansüstü Eğitim” kapsamında Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gülhan AYAR, yurt içi yüksek lisans ve doktora başvuru şartları, eğitim süreçleri ve lisansüstü eğitim yapmanın avantajları hakkında bilgilendirme yapmıştır.

Yüksek lisansını Boston Üniversitesi / Matematik ve İstatistik Bölümü’nde, doktora eğitimini Texas Üniversitesi (Arlington) / Matematik Bölümü’nde tamamlayan Dr. Gül KARADUMAN ise; YLSY Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Bursları hakkında öğrencilerimize bilgi vermiştir. Yurt dışında lisansüstü eğitim ve bursların alınabilmesi için gerekli olan şartlardan, eğitim süreçlerinden ve bir yabancı dil bilmenin öneminden bahsetmiştir.

Etkinlik soru ve cevapların ardından tamamlanmıştır.

Konuşmalarından dolayı Yunus KORKMAZ’a, Doç. Dr. Gülhan AYAR’a, Dr. Gül KARADUMAN’a ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz.