Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulu Öğrencilerinden Meslek Yüksekokulumuza Ziyaret
Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulu 2. sınıf öğrencileri, Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ederek laboratuvar ortamlarını yakından tanıma fırsatı buldu. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında öğrenciler, Optisyenlik Laboratuvarı ve Genel Laboratuvarı gezerek uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi edindi.
Optisyenlik Laboratuvarı’nda göz sağlığı, görme ölçümü ve optik cihazlar hakkında temel bilgiler Öğr. Gör. Şeyda AŞCI tarafından
öğrencilere yaş düzeylerine uygun şekilde aktarıldı. Öğrenciler, laboratuvarda kullanılan ekipmanları inceleme ve merak ettikleri soruları sorma imkânı buldu.
Genel laboratuvar gezisinde ise çalışma ortamı tanıtılarak burada eğitim gören programlar ve yaptıkları meslekler hakkında bilgi verildi.
Ziyaret kapsamında ayrıca öğrencilere Öğr. Gör. Dr. Hasan BAKIR tarafından temel ilk yardım bilgileri verildi. Günlük hayatta karşılaşılabilecek basit yaralanmalar ve acil durumlarda nasıl davranılması gerektiği konusunda farkındalık oluşturuldu.
Öğrencilerin etkin katılım gösterdiği bilgilendirme süreci, soru-cevap bölümüyle interaktif şekilde tamamlandı.
Erken yaşta meslek tanıtımı ve bilimsel farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu tür etkinliklerin, öğrencilerin öğrenme motivasyonuna ve kariyer bilincine katkı sağladığı değerlendirilmektedir.
Ziyaretlerinden dolayı Şehit Durmuş Ali Uzun İlkokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, eğitim hayatlarında başarılar dileriz.