Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Eğitim Fakültesi

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜ

Üniversitemizin Özel Eğitim Bölümü ve bölüm çatısı altında Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı, İşitme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı ve Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı açılması konusundaki teklifi 22.02.2012 tarihinde Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek bölümümüzün ve anabilim dallarının açılması kararı alınmıştır.

Özel Eğitim Bölümü çatısı altındaki Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programına 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlanmıştır. Bölümümüzde 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Özel Eğitim Bölümü akademisyenleri için tıklayınız.

Özel Eğitim Bölümü lisans programı mezunları Özel Eğitim Öğretmeni unvanı alırlar. Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet veya özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının yanı sıra rehabilitasyon merkezleriyle rehberlik ve araştırma merkezlerinde istihdam edilebilmektedirler. Lisans derecesine sahip olanlar lisansüstü eğitime başlayarak ilgili alanda uzman ve akademisyen olarak da görev alabilmektedir.

Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı derslerini incelemek için tıklayınız.