Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi/ Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi - Çocuk Üniversitesi

HAKKIMIZDA

Bilinçli, nitelikli insan kaynakları oluşturmak, bireylerin gelişimini desteklemek, topluma faydalı ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Yapılacak eğitimlerle, herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ortamlar/imkânlar oluşturmak, yenilikçi, ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği bulunan programlarıyla üstün yetenekli çocuklara sahip çıkmayı, geleceğimiz olan tüm çocuklarımıza ve ülkemize yönelik çok önemli bir sorumluluk olduğunun bilinci ve anlayışı ile  topluma dokunan, katkı sağlayan çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.

Çocukların erken yaşta bilim ile tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel yaklaşım becerilerin kazanması ve tüm bunların sanatın desteği ile gerçekleştirilmesinin önemi yaklaşık 10 yıldır dünyada kavranmış ve bu amaçla çocuk üniversiteleri oluşturma çalışmaları da başlatılmıştır.

Üniversitenin toplumla bağlarının güçlendirilmesi, yakın gelecekte toplumda söz sahibi erişkin bireyler olarak yer alacak olan çocukların sosyal, kültürel ve bilimsel anlamda gelişmeleri, bilginin doğasına dair bilgili edinmeleri üniversitenin sorumlulukları arasındadır. Küçük yaşta yeterliliği tüm toplum ve eğitimciler tarafından sorgulanan bir eğitim sisteminde körelen çocukların üniversiteye geldiklerinde meraklarını, ilgilerini yitirmiş, sorgulamayan, iş bulabilmek umuduyla ya da sadece toplumsal gerekliliklerden dolayı üniversite okuyan gençler olmalarını engellemek de toplumsal bir sorumluluk olarak, üniversitelerin görevleri arasında yer almalıdır.

Vizyonumuz

Meraklı, sorunlara çözüm getiren, girişken, yüksek donanımlı, üretken, öğrenmeyi seven, sorgulayan, ulusal ve uluslararası düzeyde, üstün nitelikli bireyleri yetiştiren bir kurum olmak.

Misyonumuz

Çocuklarımızı üniversite iklimiyle buluşturarak onların erken yaşlarda bilim dünyası ile tanışmalarını ve akademik bir çevrede kendilerinin bilim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda uygulamalı eğitim almalarını sağlamaktır.